top of page

Κέρκυρα - Ένα νησί που πλημυρίζει από ιστορία και παραδόσεις.Αμέτρητα είναι τα αξιοθέατα πολιτισμού στην Κέρκυρα και μπορείτε να τα θαυμάσετε, απ ' άκρη σε άκρη σε όλο το νησί. Η Παλιά Πόλη είναι ολόκληρη ένα μουσείο και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO , λόγω της αρχιτεκτονικής της αξίας. Μέσα στην παλιά πόλη συνυπάρχουν αρμονικά μνημεία από όλους τους κατακτητές που πέρασαν από το νησί στη διάρκεια των αιώνων. Περισσότερα και αναλυτικότερα για την ιστορία του νησιού μπορείς να διαβάσεις εδώ

Ζήσε την Ιστορία της Κέρκυρας


Στο λιμάνι της Κέρκυρας, ένα από τα καλύτερα οχυρωμένα λιμάνια της Μεσογείου, δεσπόζουν το Παλιό και το Νέο Φρούριο. Ιδανικές τοποθεσίες για να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης και φυσικά του Ιονίου. Ακριβώς κάτω από το Παλαιό Φρούριο βρίσκεται η Γονιτσά, ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού κατά την αρχαιότητα.


Περπατήστε στον πιο αριστοκρατικό δρόμο της Κέρκυρας

Μια βόλτα στο Λιστόν, το σημείο αναφοράς για την πόλη της Κέρκυρας, είναι αρκετή για να ταξιδέψει κανείς, έστω και νοητά, στο παρελθόν. Ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία στο νησί των Φαιάκων, μεταφέρει αμέσως τον επισκέπτη του νησιού στη γείτονα Ιταλία μέσα από την βενετσιάνικη αρχιτεκτονική που το χαρακτηρίζει, η οποία μάλιστα ολοκληρώνεται εντυπωσιακά με βενετσιάνικα φανάρια και εντυπωσιακές αψιδωτές καμάρες.
Περάστε απέναντι στο Ποντικονήσι και τη μονή Παντοκράτορα. Νιώστε κι εσείς γαλαζοαίματοι με μία επίσκεψη στο Αχίλλειο, το παραμυθένιο παλάτι της αυτοκράτειρας Σίσσυ και στο επιβλητικό νεοκλασικό Μον Ρεπό, που χτίστηκε ως θερινή κατοικία του Άγγλου αρμοστή Frederic Adam για χάρη της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού.


Ανεβείτε τα σκαλιά του ανδρικού μοναστηριού Ιερά Μονή Παναγιάς Παλαιοκαστρίτσας που χτίστηκε τον 13ο αιώνα.

Δείτε από κοντά την την Αρχαία πόλη της Κέρκυρας ( Η Αρχαία πόλη της Κέρκυρας ήταν τότε στην περιοχή ανάμεσα στο σημερινό Κανόνι και την περιοχή της Γαρίτσας, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια της που σήμερα ονομάζονται Παλαιόπολη.)
Πολιτιστικά αξιοθέατα και παραδόσεις


Αν αναζητάτε πολιτιστικές εξερευνήσεις, η Κέρκυρα σας προσφέρει αμέτρητες επιλογές. Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στο παλάτι των Αγ. Μιχαήλ και Αγ. Γεωργίου φιλοξενεί εξαιρετικές εκθέσεις. Σε κοντινή απόσταση θα δείτε τους καταπράσινους κήπους όπου οι ντόπιοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν τη δροσιά κάτω από τα φύλλα των δέντρων.


Η πολιτιστική σας βόλτα στην Κέρκυρα είναι γεμάτη εξαιρετικές συλλογές και μοναδικά εκθέματα. Επισκεφθείτε το Βυζαντινό μουσείο Αντιβουνιώτισσας, το Μουσείο Σολωμού όπου μπορείτε να δείτε το γραφείο του, το Μουσείο Καποδίστρια, την Αναγνωστική Εταιρεία, το Μουσείο Χαρτονομισμάτων, το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο, και φυσικά το Μουσείο Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας.


Ο 19ος αιώνας σας ψιθυρίζει τα μυστικά των αριστοκρατών στο μουσείο Casa Parlante. Αν βρεθείτε Πάσχα στην Κέρκυρα θα απολαύσετε τις καθηλωτικές ερμηνείες της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και τους παραδοσιακούς Μποτήδες, τα πήλινα κανάτια που πετάνε οι ντόπιοι από τα μπαλκόνια τους.


1.210 Προβολές

Comments


Featured Posts
Δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη αναρτήσεις σε αυτήν τη γλώσσα
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
bottom of page